Національний день дівчат у технологіях

До Національного дня дівчат у технологіях учениці Делятинського ліцею №1, учасниці спільноти #ДівчатаSTEM разом з координатором Тодощук Н.О. та вчителями STEM предметів Товпашко М.І. та Струк В.І. відвідали три цікаві та повчальні локації.

  1. Наукове містечко «Нова Енергія» (музей науки) ознайомилися з науковими досягненнями, новими розробками та новітнім технологіями у сфері енергетики, відновних джерел енергії (енергії сонця, води, вітру). Вони долучилися до науки через наочне та інтерактивне навчання, а також через експерименти на створених власноруч експонатах, що демонструють відновні джерела енергії в дії. Дівчата не лише навчалися, але і весело проводили час, позмагавшись, наприклад, хто більше згенерує енергії на велогенераторі чи надрукує спроектовану власноруч модель на 3D принтері, змагалися у віртуальній реальності.
  2. Інноваційний центр Промприлад. Реновація. Дівчата ознайомилися як працюють коворкінг "Multimedia lab", конференц-зал, майстерні, лабораторії, мистецький простір, галерея, офіси інноваційних компаній та партнерських організацій, освітні й дитячі простори.
  3. Прикарпатський національний університет. Факультет природничих наук. Кафедра хімії середовища і хімічної освіти. Особлива подяка Лілії Мідак, доценту кафедри хімії середовища та хімічної освіти, голові громадської організації «Майстерня освітніх інновацій ЛІКО», за проведений майстер-клас «Світ доповненої та віртуальної реальності», цікаві досліди та експерименти.